Vitamina b5

vitamina b5

Ce este vitamina B5?

Vitamina B5, cunoscuta si sub denumirea de acid pantotenic, este o vitamina solubila in apa, care face parte din complexul vitaminelor B. Organismul uman are nevoie de vitamina B5 pentru a sintetiza si metaboliza grasimile, proteinele, dar si coenzima A.

Care este cauza deficitului de vitamina B5?

Hipoglicemia (glicemie scazuta) a fost, de asemenea, asociata cu lipsa de vitamina B5 din organism. Deficitul de vitamina B5 ar putea cauza, de asemenea, scaderea nivelului de potasiu din organism. Greata si varsaturile pot fi si ele consecinte ale deficitului de vitamina B5.

De ce vitamina B5 este hidrosolubila?

Vitamina B5 este o vitamina hidrosolubila, ceea ce inseamna ca se dizolva in apa. Asadar, aceasta este asimilata cu usurinta de organism, insa si excesul este eliminat la fel de usor, prin urina si transpiratie. Vitamina B5 nu are o stabilitate mare: este stabila intr-un mediu neutru, insa este distrusa de caldura.

Este necesara vitamina B5 pentru sistemul digestiv?

Organismul are nevoie de vitamina B5 pentru a descompune toti nutrientii esentiali precum carbohidratii, grasimile si proteinele, astfel incat sa le transforme in energia necesara celulelor. Asadar, vitamina B5 este esentiala, printre altele, pentru sistemul digestiv.

Postagens relacionadas: